«В разі перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, вільного доступу до освіти не буде».

 

Про це сказав Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало під час прес-конференції 4 грудня в МІА «Схід.net», в якій, зокрема, взяли участь академік НАН України Володимир Сторіжко та доцент Сумського державного університету Віталій Бібік.

 

Під час прес-конференції Володимир Полохало наголосив, що чотири кандидати на пост Президента України із семи, які є народними депутатами України, а саме Янукович В.Ф., Симоненко П.М., Костенко Ю.І. та Богословська І.Г. протягом 6 скликання не внесли жодного законопроекту до Верховної Ради України, який врегульовував би питання освіти. Яценюк А.П. вніс один проект постанови, Гриценко А.С. також вніс один законопроект.

 

Полохало підкреслив, що «натомість, найбільш повно питання освіти і науки розкриваються в програмі кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В., а саме в розділах «Інноваційна економіка та прогресивні реформи» та розділі «Освічена нація».

 

Відповідаючи на питання журналістів, чому Янукович вніс в свою передвиборну програму пункт про відмову від системи обов’язкового зовнішнього незалежного оцінювання, Володимир Полохало сказав, що «це шлях до корупції, унеможливлення вступу до вищих навчальних закладів без хабарів, порушення принципу рівного доступу до освіти».

 

Думку Голови Комітету поділив Володимир Сторіжко, який наголосив, що «в разі приходу Віктора Януковича до влади, остаточно відбудеться руйнація інтелектуального потенціалу нації, який почала відроджувати Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко».

 

Окрім того, Полохало висловив здивування щодо позиції Віктора Ющенка, який в своїй передвиборній програмі говорить про впровадження зовнішнього незалежного оцінювання, але «разом із своєю фракцією вже два місяці переносять законопроект про зовнішнє незалежне оцінювання від засідання до засідання». Він зробив висновок, що «Ющенко готовий поступитись своєю позицією заради бажання отримати владу. Він грає за подвійними стандартами, в програмі декларує одне, а на практиці собі ж заперечує».

 

Також, учасники прес-конференції підкреслили, що сьогодні в Україні де-факто створено політичний альянс між Януковичем та Ющенком, який має на меті максимально ускладнити, або навіть блокувати, діяльність Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, розхитати та дестабілізувати соціально-економічну ситуацію і тим самим викликати соціальне збурення.

 

Володимир Полохало наголосив, що «мета такого альянсу очевидна: Ющенко допомагає своїм адміністративний ресурсом Януковичу перемогти на президентських виборах, а останнійзабезпечує голосування ПР разом з пропрезидентською частиною партії НУНС та ймовірно Блоком Литвина за кандидатуру Ющенка на посаду голови Уряду».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00