Щиро вітаю учнів, студентів, їх батьків, педагогічних і науково-педагогічних працівників з Днем знань і початком нового 2009-2010 навчального року!

 

Здобутки української освіти і науки незаперечні. Імена наших уславлених учених знає світ, наші учні і студенти стають призерами міжнародних олімпіад і престижних конкурсів.  Це дає нам право пишатися своїми величезними освітніми і науковими традиціями, сміливо спиратися на власний інтелектуальний потенціал і бути переконаними, що Україна гідна бути рівною серед рівних у галузі освіти,  фундаментальних досліджень та інноваційних технологій, мати розвинену освіти і науку на рівні сучасних світових стандартів, здатну забезпечити її сталий економічний розвиток, гарантувати гідне місце у глобалізованому світі.

 

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти робить усе можливе для удосконалення законодавчого забезпечення поліпшення  якості освіти та рівного доступу до неї, як це передбачено у  Програмі діяльності Уряду “Український прорив – для людей, а не для політиків”.   Не дивлячись на незадовільні демографічні й економічні процеси, викликані світовою економічною кризою, нам вдалося в основному зберегти мережу загальноосвітніх навчальних закладів, забезпечити  їх теплом, автобусами, підручниками, не допустити зменшення держзамовлення до вищих навчальних закладів. В новому навчальному році більше трьохсот з половиною тисяч першокласників вперше переступлять через шкільний поріг. Вірю, що вони виростуть і стануть хорошими людьми,  добрими громадянами своєї Батьківщини.

 

Вдруге в історії країни успішно проведено всеохопне зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників.  Зроблені реальні кроки щодо поліпшення вивчення української мови в загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин, впровадження профільного навчання як гарантії диференціації навчального процесу, поліпшення змісту фізико-математичної, біолого-хімічної, історичної, українознавчої, художньо-естетичної, іншомовної освіти, покращення морального і фізичного виховання дітей.

 

Одним словом вдалося створити передумови підвищення конкурентоспроможності випускників загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від місця проживання і статку батьків, з яких майже півмільйона стали студентами вищих навчальних закладів. Щиро вірю в успіх кожного з вас і бажаю досягти омріяних вершин у майбутній професії, кар'єрі і житті!       

 

Комітет і надалі буде вживати конкретних заходів для  підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників, які  своєю самовідданою працею зміцнюють інтелектуальну потужність держави, забезпечують перехід на інноваційну модель розвитку усього господарського комплексу.

 

Бажаю доброго здоров'я, щастя, успіхів у праці й навчанні, здійснення найзаповітніших мрій і найсміливіших задумів.

         

          З повагою

          Голова Комітету                                         Володимир ПОЛОХАЛО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00