24 листопада 2022 року відбулося урочисте вручення відзнак Верховної Ради України працівникам освітньої сфери Бородянської, Бучанської, Великодимерської, Гостомельської, Іванківської, Ірпінської, Макарівської, Немішаєвської, Петрівської громад, які відзначилися героїчними вчинками під час часткової окупації Київської області.

У своєму вступному слові Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав працівників освітньої сфери Київської області та подякував освітянам за їхню роботу і за те, що вони, не дивлячись на непрості умови, продовжували працювати і тримали освітянський фронт.

«Відомий педагог Шалва Амонашвілі сказав, що головне — не крила учня, а крила вчителя. Тож від імені українського Парламенту дозвольте ще раз подякувати вам за ваші «крила», за те, що тримаєте освітянське світло. Запевняю Вас, що Парламент бачить Вашу роботу та цінує її!», - відзначив спікер Парламенту.

Сергій Бабак привітав та щиро подякував за мужність, самовіддачу, сумлінне виконання своїх професійних обов’язків в умовах бойових дій працівникам освіти, які від початку повномасштабного вторгнення російської федерації тримали оборону, не шкодуючи свого життя, допомагали дорослим і дітям, які переховувалися в підвалах закладів освіти, організовували для них забезпечення їжею, питною водою, ліками, брали участь в евакуації мирного населення, гасили пожежі в закладах освіти після ворожих влучань.

«Я і зараз бачу перед очима, і відчуваю ті емоції, які я відчував, коли вперше відвідав після деокупації Київської області ті, знищені рашистами, школи, ліцеї, дошкільні заклади освіти», - нагадав Сергій Бабак.

За словами народного депутата України, Верховна Рада України та профільний Комітет будуть і надалі робити все можливе, щоб підтримка освітян зростала і всі зруйновані заклади освіти були відбудовані.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак вручили освітянам відзнаки Верховної Ради України та Подяки Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Після урочистого вручення відзнак Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак зробили спільне фото з працівниками освітньої сфери та провели бесіду з ними в неформальній обстановці.



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17
23 січня 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
19 січня 2024 09:00