Співголова Групи дружби з Румунією від Верховної Ради України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак разом з заступником Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергієм Колебошиним в рамках офіційного візиту перебувають в Румунії.

08 листопада 2022 року в Бухаресті відбулася зустріч Голови парламентського Комітету Сергія Бабака та його заступника Сергія Колебошина з виконуючою обов’язки Президента Сенату Румунії Аліною-Штефанією Горгіу. У засіданні також взяли участь квестор Сенату Ласло Аттіла, лідер парламентської групи Соціал-демократичної партії, сенатор Штефан-Раду Опреа, голова парламентської групи дружби з Україною, депутат Іоан Болан та представник української меншини в румунському парламенті Ніколає Мирослав Петрешчі.

На зустрічі з колегами-парламентарями Румунії обговорювалися питання щодо подальшої підтримки нашої країни на шляху до ЄС й НАТО. Ініціювали створення міжпарламентської асамблеї для ефективнішої спільної роботи, зокрема, з відновлення країни та наближення України до стандартів ЄС, актуалізували питання визнання росії державою-терористом та визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Сергій Бабак насамперед подякував тимчасовому голові Сенату за участь у Першому парламентському саміті Кримської платформи, подякував Румунії та усьому румунському народу за політичну, дипломатичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку, надану Україні та українським громадянам, а також висловив побажання щодо подальшого двостороннього співробітництва. Румунська сторона показала, що румунська держава пропонує дітям та молодим біженцям з України всю необхідну їм підтримку, щоб мати можливість належним чином продовжити навчання.

    Виконуюча обов’язки Президента Сенату Румунії Аліна-Штефанія Горгіу зазначила, що парламентська дипломатія є важливим інструментом, який сприяє як міцності двосторонніх відносин, так і багатовимірній підтримці, що надається Україні. У цьому контексті Аліна-Штефанія Горгіу наголосила, що інтенсивний та відкритий двосторонній діалог на парламентському рівні залишається легітимним та життєздатним способом консультацій та взаємодопомоги, вкотре засудила розв’язану росією загарбницьку війну та додала, що допомога Україні на шляху до перемоги залишиться такою ж потужною.

Загалом зустріч була дуже змістовною та плідною. Напрацювали спільні кроки на майбутнє та ще раз переконались у тому, наскільки сильно цивілізований світ підтримує Україну на шляху до перемоги та процвітання. Крім того, домовились про активізацію роботи міжпарламентської групи дружби між Україною та Румунією.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:50
23 квітня 2024 15:43
19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00