Дорогі освітяни!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та від себе особисто щиро вітаю Вас з професійним святом - Днем працівників освіти!

Учитель - одна із найблагородніших професій у світі, адже кожен, хто обрав колись для себе педагогічну стежку, водночас взяв на себе і велику відповідальність. За час своєї професійної діяльності я переконався, що учитель - це перший у строю, це лідер, це взірець того, як треба жити, щоб стати Людиною з великої літери. Тому нині серед захисників України та волонтерів, які поставили своє життя на вівтар нашої незалежності і свободи, так багато вчителів.

Низький Вам уклін. Сьогодні той день, коли кожен з нас має прекрасну нагоду ще раз згадати свого найулюбленішого Вчителя - того, котрий долучав до великої таїни пізнання, плекав любов до книги, дарував тепло і турботу щодня, став старшим другом і порадником у шкільні та студентські роки. Яким би не був життєвий шлях, яких би звершень не досягла людина, - своїми професійними та моральними здобутками вона буде зобов’язана саме Вчителю.

Упевнений, що і влада, і суспільство заборгували своєму вчителеві. Системі освіти досі бракує належної державної уваги та громадської підтримки. Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій докладає максимум зусиль, щоб на законодавчому рівні піднести авторитет учителя, забезпечити його добробут і визнання в суспільстві, створити гідні умови для нормальної та ефективної педагогічної праці.

У 2022 році широкомасштабна військова агресія проти України змінила життя українців. Однак, незважаючи на всі виклики сьогодення, в умовах жорстокої війни освітяни гідно тримають освітянський стрій. Вихователі, вчителі, майстри, викладачі, педагоги із навчальних кабінетів перейшли у бомбосховища, підвали, освоїли технології дистанційного навчання і продовжують виконувати свою важливу місію – плекання підростаючого покоління.

Дорогі наші вчителі, вихователі, працівники освіти! Шаную вашу мудрість і наполегливість, щоденну складну роботу, відданість обраній справі, постійний творчий пошук, високий професіоналізм, щиру любов і турботу!

Зичу Вам і Вашим родинам мирного неба над головою, міцного здоров’я, щастя, добробуту, життєвої сили та невичерпної наснаги для досягнення нових здобутків на благо України. Хай людська вдячність всіх тих, кого Ви вивели в самостійне життя і кому дали найнеобхідніше, – знання, стане вам гідною нагородою!

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу, працюємо заради кожної української дитини, яка у недалекому майбутньому стане до лав тих, хто відновлюватиме і будуватиме модернізовану європейську державу – Україну ХХІ століття.

Ми переможемо! Слава Україні!

 

З повагою

Голова Комітету                                               Сергій Бабак

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30
06 червня 2024 14:20