Шановні освітяни, студенти, учні, вихованці, батьки!

 

На порозі Перше вересня - дата,  яка асоціюється зі стартом нового навчального року. Для  нас - це особливе свято, адже інтерес до знань,  потяг  до  освіченості і духовності закладені в генетичний код українського народу. Водночас цього року  вперше в новітній  історії України  ми  відзначатимемо це свято в умовах війни.

Нині ми переживаємо скрутний час, коли вирішується доля України як незалежної демократичної європейської держави. Російські окупанти безжалісно нищать життя  українських дітей, насильно вивозять їх на ворожу територію, руйнують  освітню та наукову інфраструктуру. Тисячі педагогів  добровільно стали до лав захисників України, продемонструвавши світові  урок, як треба захищати державу і відстоювати її європейські цінності.  Тому нині світ дивиться на нас іншими очима - очима, сповненими надії  і віри у те, що демократія і свобода переможуть і будуть панувати на  континенті.

Дорогі освітяни! Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Кожен з Вас - представників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих - нині знаходиться на передовій боротьби за українську незалежність та міцно тримає освітянський  стрій,  дбаючи про майбутні покоління. Це Ваш дорогоцінний внесок  у нашу перемогу. Низький уклін Вам за  силу духу  і жертовну працю.

З особливою теплотою звертаюся до першокласників та першокурсників. Пам’ятайте: усі перешкоди долаються силою знань. Могутня, процвітаюча держава починається зі шкільних класів, з університетських аудиторій, зі спортивних залів, бібліотек та лабораторій. Однак у першу чергу держава починається з Вас: компетентних, критично мислячих, амбітних, патріотичних  і відповідальних, здатних  творити Україну ХХІ століття.  Ви - її головна сила і  велика надія.

Комітет з питань освіти, науки та інновацій докладає максимум зусиль, щоб не тільки забезпечити  належне функціонування системи освіти та вирішення її назрілих проблем в умовах війни,  а й ухвалити такі  закони, які дадуть новий імпульс для розвитку вітчизняних університетів і шкіл, зроблять українську освіту конкурентоспроможною у світі. Адже освіта як важливий чинник формування людського капіталу є запорукою перемоги у боротьбі з російським окупантом, швидкої післявоєнної відбудови, майбутнього розвитку і процвітання нашої  держави.

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та від себе особисто щиро вітаю Вас  з Днем знань.

Зичу  усім  міцного здоров’я, невичерпної  енергії, творчих здобутків, оригінальних ідей, нових звершень  на благо  України і мирного неба над головою.

Слава Україні!

 

З повагою

Голова Комітету                                                                   Сергій Бабак
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 19:00
11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21