Шановні освітяни, науковці, школярі, студенти, батьки!

   Від імені Комітету з питань освіти, науки та інновацій та від себе особисто щиро вітаю Вас з нагоди національного свята - Дня Незалежності України!
   Сьогодні ми відзначаємо 31-у річницю незалежності України. Точніше сказати, відновлення незалежності України. Наша держава не народилася, як у казці, за помахом чарівного жезла, а виборювалась кров'ю і потом тисяч українців. На скрижалях нашої історії золотими літерами вписані імена борців за волю України Івана Сірка, Івана Мазепи, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Василя Стуса, В'ячеслава Чорновола, Героїв Небесної Сотні. Цих святих імен тисячі, і їх кількість з кожним днем зростає. Боротьба за українську незалежність продовжується. Щодня у боротьбі з російською ордою продовжують гинути кращі сини і дочки України.
   Незалежність стала точкою нового відліку для кожного українця, символом нового життя. Адже поняття волі, свободи і незалежності закладені в  генетичному коді українців. А боротьба за свободу і незалежність України стала  справою честі для українських синів і дочок.
   Дорогі освітяни і науковці! Творення історії Батьківщини, її сьогодення  і майбутнього - обов’язок кожного з нас. Сьогодні разом з українськими бійцями освітяни - на передовій боротьби за українську незалежність. Адже мають виховати освічене, морально і духовно відповідальне за себе і свою країну майбутнє покоління і разом збудувати  свій  щасливий дім - державу під назвою «Україна», яка дбатиме  про кожного з нас.
   Дорогі школярі і студенти! Ви надзвичайно потрібні нашій країні. Адже ключовими факторами модернізації та успіху Української держави, її післявоєнного відновлення є людський капітал та інноваційний розвиток. А саме таких особистостей - компетентних, технологічних, критично мислячих, амбітних, патріотичних і відповідальних, здатних творити нову Україну ХХІ століття, - формує українська освіта.  
   Покоління, яке не зазнало імперського ярма, що народилося за роки незалежності, - це покоління нової генерації,  вищого ґатунку. Переконаний, що це покоління молоді має стати оплотом України, її свободи, демократії і розвитку. З такою молоддю Україна має рухатися вперед і перемагати. Впевнений, що ми разом реалізуємо українську мрію, розбудуємо державу, в якій кожен пишатиметься тим, що він - українець.
   Щиро зичу усім мирного неба над головою, міцного здоров’я, звершення усіх життєвих задумів, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці на благо незалежної Української держави.  
   Слава Україні!

   З повагою
   Голова Комітету                                             Сергій БАБАК   




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30
06 червня 2024 14:20