Шановний Василю Григоровичу!

 

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та від мене особисто прийміть щирі вітання з нагоди 75-річчя. Для людини 75 років – довга дистанція, знаменна віха її життя, а для цивілізаційного поступу – коротка мить, яка або не залишає по собі сліду, або зоріє у віках. Ви належите до категорії тих, хто світить сам і дарує світло іншим.

Ваше ім’я як доктора філософських наук, професора, академіка Національної академії наук України, дійсного члена Національної академії педагогічних наук України, почесного доктора багатьох університетів, організатора вітчизняної освіти і науки, державного і громадського діяча добре знане і шановане не тільки в Україні, а далеко за її межами.

На Вашому рахунку десятки ініціатив, що стали доленосними для розвитку освіти й науки в Україні. Саме за Вашого безпосереднього керівництва у нашій державі відбувається перехід від авторитарної педагогіки до педагогіки толерантності, загальноосвітня школа набуває нового змісту та впроваджує дванадцятирічний термін навчання, українська мова як державна вивчається всіма учнями, навчальні досягнення школярів оцінюються за дванадцятибальною шкалою, переважно здійснено комп’ютеризацію загальноосвітніх закладів, розпочато реалізацію програми «Шкільний автобус», започатковано експеримент із впровадження зовнішнього незалежного оцінювання школярів, вища освіта України приєдналася до Болонського процесу, утверджуються нові форми організації науки, зокрема технопарки.

Керована Вами Національна академія педагогічних наук України сьогодні активно долучилась до розбудови Нової української школи, організаційних засад функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, плекання нової генерації вчених, створення умов для забезпечення освітньої та наукової діяльності в умовах воєнного стану в Україні.

Для нас усіх Ви є зразком для наслідування і саморозвитку, прикладом відданості своїй справі, наполегливості, мудрості, людяності, любові до життя, порядності та інших чеснот. Переконаний, що Ваш життєвий досвід, професійна майстерність і неспокійний дух стануть запорукою успішних змін в освіті та науці України, сприятимуть реалізації Програми з відновлення України.

Зичу Вам миру та перемоги України, міцного здоров’я, родинного благополуччя, творчої наснаги і добрих здобутків на благо українського народу.

 

З глибокою повагою

Голова Комітету                                                  Сергій БАБАК

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

11 квітня 2024 14:00
02 квітня 2024 14:00
27 березня 2024 15:00
26 березня 2024 14:00
20 березня 2024 18:12
20 березня 2024 14:00
05 березня 2024 13:00
13 лютого 2024 15:00
09 лютого 2024 17:21
01 лютого 2024 18:17