Народні депутати-члени Комітету Олександр Співаковський і Тарас Кремінь взяли участь у засіданні

Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

з приводу обрання голови Агенції.

 

21 жовтня 2016 року на базі Національної академії мистецтв України відбулись вибори голови та заступників голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

У голосуванні взяли участь 24 з 25 членів Національного агентства, Народні депутати-члени Комітету Олександр Співаковський і Тарас Кремінь, директор організації «Американські Ради з міжнародної oсвіти» Ярема Бачинський, заступник Міністра освіти і науки – керівник апарату Роман Греба.

 

До порядку денного було включено два питання:

 

1. Подання пропозицій щодо призначення керівного складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а саме – голови та заступників голови Національного агентства.

2. Вирішення організаційних питань.

 

На посаду голови Агенції балотувались двоє членів Агентства – Руслан Гурак та Сергій Храпатий.               

 

Перший заступник голови Комітету О. Співковський зазначив, що завдяки зусиллям Комітету у проекті Державного бюджету на 2017 рік для потреб Національного агентства додатково передбачено 4,5 млн. грн. та найближчим часом буде подано законопроект, згідно якого Агентству буде надано статус головного розпорядника бюджетних коштів. «Сподіваюсь, що це сприятиме утвердженню справжньої незалежності новоствореного органу з надзвичайно важливими повноваженнями для розвитку вищої освіти» – підкреслив О. Співаковський.

За результатами голосування Сергій Храпатий отримав 13 голосів, Руслан Гурак – 11. Після оголошення результатів підрахунку голосів члени Національного агентства проголосували за обрання головою Агентства Сергія Храпатого.

За результатами голосування щодо обрання заступників голови Нацагентства, найбільшу кількість голосів отримали чотири кандидати – Сергій Бабак, Ігор Чугунов, Володимир Хареба та Сергій Курбатов, що було затверджено відповідним голосуванням членів Агенції.

 

Олександр Співаковський зазначив, що після обрання голови Національне агентство має всі можливості для того, щоб виступити фундатором нової освітньої політики України.

 

На завершення представники Комітету висловили подяку Міністру освіти і науки України Лілії Гриневич за активну діяльність спрямовану для запуску роботи Нацагентства, заступнику Міністра освіти і науки України Роману Гребі за високоефективну організацію діяльності робочої групи щодо початку функціонування Агентства, Міністру Кабінету Міністрів України Олександру Саєнку за важливу допомогу, яка надавалась та надається ним у створенні цієї надзвичайно потрібної установи, та особисто Прем’єр-міністру України Володимиру Борисовичу Гройсману за розуміння та підтримку освітянських проблем і особисту участь у фундації першого в державі незалежного Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 

Відеотрансляцію виборів в режимі “он-лайн” здійснювали фахівці Освітнього порталу «Педагогічна преса»:

 

http://pedpresa.ua/171108-online-75.html

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30