14 вересня 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти провів виїзне засідання у Львівській області

 

14 вересня Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти працював у м. Львові. Відбулась низка цікавих і ґрунтовних зустрічей з освітянською спільнотою Галичини, очільниками обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування.

Спочатку у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації було проведено виїзне засідання Комітету з порядком денним: “Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівською та студентською молоддю і заходи щодо її удосконалення (на прикладі Львівської області)”. Зауважу, що за увесь час розвитку вітчизняного парламентаризму такий захід відбувся вперше та був позитивно сприйнятий освітянами Львова.

Також члени Комітету зустрілись з представниками професійно-технічної освіти Львівщини, відвідали спеціалізовану загальноосвітню школу І ступеня № 53 та взяли участь у роботі Ради ректорів вищих навчальних закладів Львівської області.

У заходах взяли участь народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський, Тарас Кремінь, Олексій Скрипник, народний депутат Ірина Констанкевич, перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Директор департаменту освіти і науки Любомира Степанівна Мандзій, представники Національної академії педагогічних наук, керівники вищих, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів та представники експертного середовища і освітянської спільноти.

Під час зустрічей були обговорені нагальні проблеми освітньої галузі, зокрема – щодо поглиблення тенденції відтоку обдарованої молоді з України на навчання до закордонних вищих навчальних закладів; недостатнього фінансування освіти і науки та вкрай низьких заробітних плат вчителів, кризового стану професійно-технічної освіти у зв’язку з передачею її фінансування до місцевих бюджетів, збалансування мережі загальноосвітніх навчальних закладів; забезпечення учнів підручниками та їх підвозу до місць навчання; проблем цьогорічної вступної кампанії до вишів та багато інших важливих питань.

Хочу відмітити, що при обговоренні існуючих проблем всі учасники дискусій не лише висловлювали критичні зауваження щодо тих чи інших недоліків, але й пропонували конкретні варіанти рішень, які дозволять суттєво поліпшити існуючий стан освітньої сфери як безпосередньо на Львівщині, так і  обсязі всієї держави.

За результатами виїзного засідання після узагальнення пропозицій, які були висловлені під час його проведення та зустрічей з освітянською спільнотою Львівщини, буде ухвалено та розміщене на веб-сайті відповідне рішення Комітету.

 

Наступне виїзне засідання Комітету, яке відбудеться 28 вересня 2016 року, буде проведено на Луганщині у м. Старобільську.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30