З ініціативи народних депутатів України – членів

Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

проведено засідання круглого столу на тему:

 

«Формування духовної безпеки української нації:

теорія, досвід практика»

 

17 червня 2016 року за участю народних депутатів України, співробітників секретаріатів комітетів Верховної Ради України; представників органів державної виконавчої влади; Національної академії наук України; галузевих академій наук; науковців системи вищої освіти України; педагогів-практиків; громадськості; представників релігійних конфесій України; засобів масової інформації проведено засідання круглого столу «Формування духовної безпеки української нації: теорія, досвід, практика».

Метою заходу стало обґрунтування важливості забезпечення національної безпеки в духовній сфері; обговорення основних засад національної безпеки в духовній сфері, визначення загроз в зазначеній сфері, з`ясування особливостей духовного розвитку українського суспільства, визначення основних функцій духовних цінностей, наукове обґрунтування духовних ціннісних основ як соціокультурної передумови безпеки українського суспільства в умовах кардинальної зміни ціннісних орієнтацій та загострення глобальних небезпек.

Відкриваючи засідання заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Кириленко Іван Григорович наголосив на тому, що проблема духовної безпеки для України з кожним роком набуває все більшої актуальності та ваги з точки зору її вивчення, аналізу й особливо втілення та ефективного вирішення. Все більш стає очевидним, що негаразди, які пережило і переживає українське суспільство в роки незалежності тісно пов'язані з проблемами, суперечностями в сфері духовного життя, рівень та якість якого й створює духовну безпеку суспільства. «Тобто, для нас стає зрозумілим, що безпека в цій сфері є важливим пріоритетом національної безпеки поряд з військовою, політичною, економічною, екологічною та соціальною. Адже духовність – це основа практично всього, що має відношення до самореалізації особистості, а духовні установки явно або приховано направляють будь-яку діяльність кожної людини і всіх соціальних структур», - зазначив Кириленко І.Г.

В обговоренні тематики круглого столу взяли участь провідні вчені, керівники вищих навчальних закладів, завідуючі відповідних кафедр, вчителі, представники православних церков та громадських організацій, органів виконавчої влади тощо.

За результатами круглого столу було ухвалено рішення про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти про проведення серії круглих столів та цю тематику. з метою підготовки всеохоплюючих, реальних рекомендацій для законодавчого органу, органів державної виконавчої влади, наукових установ, представників громадянського суспільства тощо.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 липня 2024 15:15
05 липня 2024 12:30
05 липня 2024 12:00
03 липня 2024 16:00
28 червня 2024 08:00
21 червня 2024 12:29
19 червня 2024 16:37
18 червня 2024 13:47
17 червня 2024 16:00
06 червня 2024 14:30