КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАУКИ І ОСВІТИ

 

 

 

                                                                              

                                                                                     № 7

 

                                                                                  20 лютого 2008

 

                                                                               м.Київ

                                                                       вул.Садова, 3-а, кімн.1316, о 15.00

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету з питань науки і освіти Полохало В.І.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету  - Табачник Д.В.,  Самойлик К.С., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю.; завідувач секретаріату Комітету Чижевський Б.Г., заступник завідувача секретаріату Комітету Домаранський О.О., головні  консультанти:  Андрощук Г.О., Гарбуза С.А.,  Козієвська О.І., Шевченко М.М.

 

ВІДСУТНІ: Давимука С.А., Жванія Д.В., Литвин В.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Плотніков Олексій Віталійович – народний депутат України, Стріха Максим Віталійович – заступник Міністра освіти і науки України, Жаров Володимир Олександрович - перший заступник Голови Державного департаменту інтелектуальної власності.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності в частині виконання вимог, повязаних з вступом України до СОТ (КМУ, реєстр. № 2022 від 07.02.2008р.).

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо розміру стипендії) (н.д.В.Писаренко, реєстр. № 1099 від 30.11.2007р.).

3. Про проект Постанови про відзначення 85-річчя з дня народження В.П.Корнієнка (н.д.О.Плотніков, реєстр. №  1164 від 11.12.2007р.).

4. Про затвердження складу робочої групи з розробки проекту модельного кодексу інтелектуальної власності Міжпарламентської асамблеї країн СНД.

5. Про подання на призначення у 2008 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених.

 

 

1. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника Голови Державного департаменту інтелектуальної власності Жарова В.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності в частині виконання вимог, пов’язаних з вступом України до СОТ (реєстр. № 2022).

 

В  обговоренні  взяли  участь:   Полохало В.І.,   Табачник Д.В.,   Самойлик К.С., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю

 

УХВАЛИЛИ:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності в частині виконання вимог, повязаних з вступом України до СОТ внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

2. Визначити доповідачем на засіданні Верховної Ради України з даного питання народного депутата України Давимуку С.А.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо розміру стипендії) (реєстр. № 1099).

 

В обговоренні взяли участь: Табачник Д.В.,   Самойлик К.С., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю

 

УХВАЛИЛИ:

Зняти з розгляду проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо розміру стипендії) (реєстр. № 1099) за проханням народного депутата України В.Писаренка.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Плотнікова О.В. та голови підкомітету з питань науки Зубця М.В. про проект Постанови про відзначення 85-річчя з дня народження В.П.Корнієнка (реєстр. №  1164).

В обговоренні взяли участь: Полохало В.І., Табачник Д.В., Самойлик К.С., Доній О.С., Зубець М.В., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю., Стріха М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Постанови про відзначення 85-річчя з дня народження В.П.Корнієнка (реєстр. №  1164).

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань науки Зубця М.В.

3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України разом з Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана узгодити заходи щодо відзначення 85-річчя з дня народження В.П.Корнієнка

Голосували:

“За” – 6 чол. (Полохало В.І., Табачник Д.В., Самойлик К.С., Зубець М.В., Курило В.С., Оробець Л.Ю.);

“утримались” – 1 чол. (Доній О.С.).

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету з питань науки і освіти Полохала В.І. про затвердження складу робочої групи з розробки проекту модельного кодексу інтелектуальної власності Міжпарламентської асамблеї країн СНД.

 

В обговоренні взяли  участь: Табачник Д.В., Самойлик К.С., Зубець М.В., Доній О.С., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю

 

УХВАЛИЛИ:

1. На виконання Постанови Постійної комісії МПА СНД з культури, інформації, туризму і спорту від 13 жовтня 2007 р. затвердити склад робочої групи з розробки проекту модельного Кодексу інтелектуальної власності Міжпарламентської Асамблеї країн СНД (додається).

2. Доручити членам робочої групи підготувати до 1 березня 2008р. концепцію і структуру модельного Кодексу інтелектуальної власності.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань науки Зубця М.В. про подання на призначення у 2008 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених.

 

В обговоренні взяли  участь: Полохало В.І., Табачник Д.В., Самойлик К.С., Доній О.С., Курило В.С.,  Оробець Л.Ю

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Відповідно до Постанови Верховної Ради України “Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України  для найталановитіших  молодих учених” №774-V від 16 березня 2007 року  запропонувати Верховній Раді України для присудження у 2008 році іменних стипендій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим (рішення додається).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                         В.ПОЛОХАЛО

 

 

Секретар Комітету                                                 К.САМОЙЛИК         

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи VI скликання 2 сесія”

23 червня 2011 16:31
23 червня 2011 16:28
23 червня 2011 16:23
23 червня 2011 16:22
22 червня 2011 15:06
15 червня 2011 18:23
15 червня 2011 18:22
15 червня 2011 18:19
15 червня 2011 18:15
15 червня 2011 18:13