ОГОЛОШЕННЯ про засідання об’єднаної Конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук

24 жовтня 2024, 10:30

 

28 жовтня 2024 року о 14.00 год. відбудеться засідання об’єднаної Конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук (далі - об’єднана Конкурсна комісія) відповідно до Положення про Премію Верховної Ради України молодим ученим (далі – Положення), затвердженого Постановою Верховної Ради України від 05.02.2019 № 2675-VIII «Про Премію Верховної Ради України молодим ученим».

У порядку денному: розгляд подань номінантів на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2023 конкурсний рік (далі - Премія).

Згідно з Положенням Премія присуджується молодим ученим - громадянам України віком до 35 років включно (станом на 1 квітня включно року проведення конкурсу), якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років включно, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

Згідно з Положенням лауреати Премії отримують диплом Лауреата Премії ВРУ, нагрудний знак та фінансову винагороду у розмірі шістдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 01.01.2024 року, що становить 181 680 грн.

Відповідно до Положення та Інструкції Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій прийняв на конкурс Премій за 2023 конкурсний рік 81 роботу та отримав 2 наукові роботи, які містять відомості, що становлять державну таємницю, конкурсний відбір яких здійснила Служба безпеки України відповідно до Інструкції з оформлення і подання до Служби безпеки України документів та матеріалів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим, а також порядку їх розгляду.

Об’єднана Конкурсна комісія на засіданні розглядає, обговорює і приймає рішення щодо затвердження рейтингового списку претендентів та визначає рекомендований перелік до 50-ти робіт – переможців конкурсного відбору на присудження Премії. На основі цього рішення готується проект Постанови, який подається на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій, а також секретаріат Комітету дякують членам об'єднаної Конкурсної комісії та запрошеним експертам за професійність, оперативність, допомогу в проведенні фахової експертизи конкурсних робіт.