Інформація про засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 18 вересня 2024 року

18 вересня 2024, 10:00

 

18 вересня 2024 року відбулися засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, на яких народні депутати України – члени Комітету розглянули низку законопроектів.

І. Підкомітет з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу

розглянув та обговорив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження цінної історичної забудови в населених пунктах» (реєстр. № 11481 від 15.08.2024).

Народними депутатами України – членами Комітету було прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути на своєму засіданні зазначений законопроект та ухвалити висновок, яким рекомендувати Верховній Раді України законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження цінної історичної забудови в населених пунктах» (реєстр № 11481 від 15.08.2024) прийняти за основу.

 

ІІ. Підкомітет з питань вищої освіти.

Народними депутатами України – членами Комітету були прийняті рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути на своєму засіданні та ухвалити рішення, якими рекомендувати Верховній Раді України:

прийняти за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються торговельного мореплавства та судноплавства на внутрішніх водних шляхах» (реєстр. № № 11341 від 14.06.2024), поданий Кабінетом Міністрів України;

повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання проект Закону України «Про внесення змін до деяких актів законодавства щодо позбавлення статусу ветерана війни» (реєстр. № 11479-1 від 30.08.2024).

 

ІІІ. Підкомітет з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях.

Народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки» (реєстр. № 11345 від 17.06.2024) та прийняли рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути на своєму засіданні та ухвалити висновок, яким рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду зазначеного законопроекту в першому читанні прийняти за основу.