Інформація про засідання підкомітетів Комітету з питань освіти, науки та інновацій 07 травня 2024 року

07 травня 2024, 12:00

 

07 травня 2024 року відбулися засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.


І. Підкомітет з питань вищої освіти на своєму засіданні розглянув проект Закону України про академічну доброчесність (реєстр. № 10392 від 08.01.2024), поданий народним депутатом України Стефанчуком Р.О. та іншими народними депутатами України.

Народними депутатами України – членами Комітету ухвалено висновок, зважаючи на актуальність та необхідність прийняття цього законопроекту, запропонувати Комітету розглянути і прийняти законопроект (реєстр. № 10392 від 08.01.2024) за основу.


ІІ. Підкомітет з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми (реєстр. № 6393-д від 09.06.2023) (друге читання).

Ухвалено висновок народними депутатами про розгляд проекту Закону (реєстр. № 6393-д від 09.06.2023) на засіданні Комітету та запропоновано Комітету рекомендувати Верховній Раді України за результатами його розгляду прийняти у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.

 

ІІІ. Підкомітет з питань науки та інновацій розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо встановлення цільових показників діяльності керівників наукових установ, визначення стратегій і перспективних напрямів діяльності наукових установ (реєстр. № 10424 від 22.01.2024), поданий Кабінетом Міністрів України.

Ухвалено висновок народними депутатами, зважаючи на актуальність та необхідність прийняття цього законопроекту, запропонувати Комітету рекомендувати Верховній Раді України розглянути і прийняти законопроект за основу.

 

ІV. Підкомітет з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку волонтерства серед здобувачів освіти (реєстр. № 11159 від 09.04.2024), поданий народним депутатом України Грищуком Р.П. та іншими народними депутатами України, та прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій підтримати законопроект за основу.