Інформація про засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 24 жовтня 2023 року

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
24 жовтня 2023, 10:00

 

Відбулись засідання:

 

1. Підкомітету з питань науки та інновацій

Розглянуто: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення питань з охорони та використання тваринного і рослинного світу (реєстр. № 9470 від 10.07.2023), поданий КМУ.

Вирішено: рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій ухвалити висновок щодо прийняття даного проекту за основу з урахуванням пропозицій Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до другого читання.

 

2. Підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу

Розглянуто: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану (реєстр. № 10062 від 18.09.2023), поданий н.д. України Арахамією Д. Г. та іншими народними депутатами України.

Вирішено: рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути законопроект в межах предметів відання та ухвалити висновок щодо підтримки цього проекту Закону  за основу.

 

Розглянуто: проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» (реєстр. № 10144 від  13.10.2023),    поданий н.д. України  Арахамією  Д. Г.  та  н.д. України   Кулінічем О.І.

Вирішено: рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій ухвалити висновок щодо підтримки зазначеного проекту Постанови за основу та в цілому.

 

Розглянуто: проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації громадян України) (реєстр. № 9649 від 24.08.2023), поданий н.д. України Дубінським О.А.

Вирішено: рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій ухвалити висновок щодо повернення цього законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

3. Підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти

Розглянуто: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа в галузі освіти (реєстр. № 9231 від 21.04.2023), поданий н.д. України Приходько Н.І. та іншими народними депутатами України.

Вирішено: рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій ухвалити висновок щодо повернення зазначеного законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.