Інформація про засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій 11 жовтня 2023 року

11 жовтня 2023, 17:24

 

11 жовтня 2023 року відбулися засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

На підкомітеті з питань науки та інновацій розглянуто:

- проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища (реєстр. № 9676 від 04.09.2023), поданий н.д. Дубновим А.В. та іншими народними депутатами. Члени підкомітету ухвалили рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій прийняти проект за основу з урахуванням пропозицій Національної академії наук України, Національної академії правових наук України, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

- проект Постанови Верховної Ради України про припинення використання шрифтів російського походження в роботі Верховної Ради України (реєстр. № 9606 від 11.08.2023), поданий народними депутати України Констанкевич І.М., Княжицьким М.Л., В'ятровичем В.М. та іншими народними депутатами України, члени підкомітету ухвалили рішення рекомендувати  Комітету  прийняти проект за основу та у цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

 

Підкомітет з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях  розглядав проект Закону про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо впровадження державної програми національно-патріотичного виховання (реєстр. № 9654 від 28.08.2023), поданий н.д. Юрченком О.М.

За результатами його розгляду члени підкомітету ухвалили рішення рекомендувати  Комітету в першому читанні повернути проект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

На підкомітеті з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу розглянуто:

- проект Закону України про внесення змін до статті 80 Закону України "Про освіту" щодо сприяння ефективному використанню майна закладів освіти (реєстр № 9475 від 10.07.2023), поданий н.д. Гривком С.Д. За результатами його розгляду члени підкомітету ухвалили рішення рекомендувати Комітету повернути проект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

- проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення вивчення основ тактичної медицини (реєстр. № 9576 від 07.08.2023), поданий н.д. Никорак І.П. та іншими народними депутатами України. За результатами розгляду члени підкомітету ухвалили рішення рекомендувати Комітету повернути проект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.