Народні депутати – члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій відвідали недобудований Міжнародний центр зустрічі студентської молоді України та Республіки Польща

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
16 травня 2023, 10:15

 

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій під час відвідування майбутнього Міжнародного центру розповів про будівництво Міжнародного центру зустрічей для студентської молоді України та Республіки Польща як унікальної платформи для налагодження співпраці між студентською молоддю різних країн в контексті соціально-культурного, наукового, освітнього, економічного розвитку та збереження спокою й безпеки.

Реалізація державного інвестиційного проекту відповідає основній меті Стратегії сталого розвитку України, яка передбачає впровадження в Україні європейських стандартів. Створення і функціонування Міжнародного центру зустрічей студентської молоді двох країн відповідає трьом з чотирьох стратегічних векторів руху нашої країни: вектору розвитку, вектору відповідальності та вектору гордості, а також Програмам регіонального розвитку.

Однак, незважаючи на те, що в будівництво центру було вкладено кошти державного бюджету (біля 4 млн євро), на жаль, остання черга будівництва вже два роки не може бути дофінансована через брак грошей через велику війну. Сергій Бабак повідомив, що Україна веде перемовини з польськими партнерами про донорську допомогу, яка допоможе завершити будівництво.