Відбулося урочисте вручення дипломів та нагрудних знаків лауреатам Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
12 травня 2023, 17:09

12 травня 2023 року відбувся урочистий захід з вручення дипломів та нагрудних знаків лауреатам Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік.

Перед головними урочистостями у залі готелю «Київ» від Комітету з питань освіти, науки та інновацій лауреатів Премії привітав і провів зустріч з ними заступник голови Комітету народний депутат України Сергій Колебошин. Молодих науковців було ознайомлено з роботою Комітету, секретаріату Комітету, народних депутатів України, обговорені нагальні питання наукової сфери, законодавчі ініціативи народних депутатів України з розвитку науки, підтримки науковців, зокрема молодих учених. Сергій Колебошин вручив дипломи та нагрудні знаки лауреатам Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2019-2020 роки, які не змогли отримати нагороди раніше.

Потім відбулася головна подія урочистого заходу – вручення Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком дипломів та нагрудних знаків лауреатам Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік. Голова Верховної Ради України у своєму вступному слові привітав переможців конкурсу та подякував молодим ученим за їхню роботу і за те, що вони, попри складні воєнні часи, продовжують плідно працювати в Україні. За словами Руслана Стефанчука, Верховна Рада України та профільний Комітет роблять і будуть надалі робити все можливе, щоб підтримка вітчизняної науки та науковців зростала.

Від Комітету з питань освіти, науки та інновацій лауреатів Премії привітав заступник голови Комітету Сергій Колебошин, який звернув увагу присутніх на те, що дуже важливо наразі для України, щоб вітчизняні науковці продовжували таку складну, але вкрай потрібну роботу, щоб українці, а особливо молодь повернулися додому.

Після привітальних слів Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відповів на численні питання вчених, вислухав їхні думки та пропозиції щодо актуальних питань наукової сфери та розвитку держави.

Потім відбулося власне вручення Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком дипломів та нагрудних знаків лауреатам Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік.

Після урочистого вручення відзнак Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та народний депутат України Сергій Колебошин подякували науковцям за їхню роботу та зробили спільне фото з переможцями конкурсів.



















 Фото: Дмитро Шулікін, Олег Левчук.