Вітання Комітету з питань освіти, науки та інновацій з Міжнародним днем освіти!

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
24 січня 2023, 08:00

Шановні освітяни, студенти, школярі!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і від себе особисто щиро вітаю Вас з Міжнародним днем освіти, проголошеним 24 січня 2018 року Генеральною Організацією Об’єднаних Націй з метою відзначення важливої ролі освіти для миру та розвитку.

Міжнародний день освіти – одне з наймолодших міжнародних свят. Запроваджуючи його, світова спільнота визнала, що освіта є рушійною силою розвитку особистості, фундаментом економіки будь-якої країни та суспільного прогресу. В епоху стрімких технологій освіта впродовж життя є необхідною складовою життєвого успіху людини, сталого розвитку і процвітання держави.

Цей важливий день календаря покликаний також звернути увагу урядовців на актуальні проблеми у сфері освіти. Адже освіта є найпотужнішим інструментом для зміни світу і кожної держави зокрема, розвитку демократії та запорукою суспільної безпеки. Водночас освіта є не лише можливістю, а й одним з фундаментальних прав людини, суспільним благом і державною відповідальністю.

Вшанування Міжнародного дня освіти спонукає нас, українців, визначати та корегувати власну освітню політику, її стратегічні завдання, пріоритети та траєкторію розвитку в контексті викликів, пов’язаних з російською агресією, європейських та міжнародних стандартів.

Дорогі українські студенти! Своїми знаннями та діями Ви не один раз доводили, що можете змінити хід історії, що Ви є великою силою майбутнього. Нині разом з усім українським народом Ви демонструєте свою незламність, патріотизм та професіоналізм, мудрість та толерантність, відстоюючи незалежність Української держави.

Переконаний, що Ваші здібності та наполеглива праця стануть запорукою відновлення, модернізації та побудови успішної України.

Любі школярі! У складний воєнний час не втрачайте жагу до знань, наполегливо пізнавайте навколишній світ, відкривайте нові горизонти. Вірте у себе! Памятайте, що знання – то потужна зброя, якою ми обов’язково повинні перемогти ворога, реалізувати себе і покращити цей світ.

Глибоко вдячний моїм колегам – освітянам, які своєю щоденною невтомною працею роблять значний вклад у розвиток України та нашу перемогу, розкриваючи духовний та інтелектуальний потенціал кожної особистості, формуючи покоління патріотичних та відповідальних громадян. Бо освічені люди – фундамент нашого майбутнього.

Бажаю усім мирного неба над головою, міцного здоров'я, наснаги, добробуту і нових звершень на благо Української держави.

Разом до Перемоги! Все буде Україна.

 

Голова Комітету                                                              Сергій БАБАК