Вітання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з Міжнародним днем студента!

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
17 листопада 2022, 08:00

 

Дорогі студенти!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та від себе особисто щиро вітаю Вас зі святом – Міжнародним днем студента!

Бути студентом – престижно і відповідально! Адже студенти в усі часи вирізнялися своєю активною життєвою позицією, сміливими поглядами та волелюбністю. Ви є рушійною силою змін у суспільстві, надією та майбутнім нашої країни.

Нинішнє свято має символічну історію. Міжнародний день студента був проголошений у 1946 році під час Всесвітнього конгресу студентів, що відбувся в Празі, в пам’ять про розправу над чеськими студентами-патріотами, які боролись за свободу і демократію в своїй державі.

В українській історії студентська молодь також відіграла визначну роль. Згадаймо бій під Крутами, боротьбу проти німецьких та радянських окупантів, Революцію на граніті, Помаранчеву Революцію та Революцію гідності. У передових лавах борців за волю і незалежність України були студенти.

Не оминула доленосна участь й сучасне покоління, якому випало жити в умовах широкомасштабного російського вторгнення на нашу землю. Тисячі молодих людей зі студентської аудиторії вирушили на фронт чи стали волонтерами, бо Батьківщина – понад усе! Низько вклоняємось їм за життєвий подвиг.

Розуміємо, що здобувати освіту онлайн у бомбосховищах, в умовах повітряних тривог, загрози ракетних ударів, відключення світла непросто, але віримо, що українська молодь має велику силу духу і витримки.

Дорогі студенти! Сміливо долайте життєві перешкоди та ніколи не здавайтеся на шляху до своєї мети. Ви конче потрібні нашій країні. Адже ключовими факторами модернізації та успіху Української держави, її післявоєнного відновлення є людський капітал та інноваційний розвиток. Сьогодні наша Вітчизна потребує в першу чергу компетентних, критично мислячих, амбітних, патріотичних і відповідальних, здатних творити нову Україну ХХІ століття, громадян.

Саме вам випало стати опорою нашої держави на шляху її самоствердження, розвитку й процвітання. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі в суспільних перетвореннях значною мірою залежить, яким буде наше майбутнє. Впевнені, що з такою молоддю Україна має рухатися тільки вперед і перемагати.

У цей день зичимо вам мирного неба над головою, міцного здоровя, творчої наснаги і успішної самореалізації, добробуту та щедрих звершень на благо українського народу.

Зі святом ! Все буде Україна!

 

З повагою

Голова Комітету                                                             Сергій БАБАК