Зустріч Голови Комітету Сергія БАБАКА з Головою Комітету Наталією-Еленою Інтотеро

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
09 листопада 2022, 22:05

У рамках офіційного візиту до Румунії 09 листопада 2022 року відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, заступника Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина з Головою Комітету Парламенту Румунії з питань освіти Наталією-Еленою Інтотеро.

Голова парламентського Комітету Наталія-Елена Інтотеро зазначила, що Румунією вже внесено дуже багато змін до законодавства, які прирівняли українських дітей до румунських у праві на освіту, впорядковано діяльність українських класів, українських освітніх хабів, надано доступ до роботи переміщеним вчителям з України. І, що найголовніше, Уряд Румунії й надалі готовий допомагати нашій країні на шляху до вступу в ЄС та адаптації нашого законодавства до вимог права ЄС.

Важливо усвідомлювати, що нам в жодному разі не потрібно повторювати помилки тих, хто вступав в ЄС раніше, тож потрібно мати прямий і ефективний контакт між комітетами країн ЄС.

Між Головами Комітетів відбулася відверта розмова в дружній атмосфері. Парламентарі плідно попрацювали над найактуальнішими питаннями сьогодення й окреслили майбутні перспективи співпраці України та Румунії у сфері освіти.

Будемо рухатись разом і будувати спільну європейську освітню родину.