Вітання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
10 листопада 2022, 08:00

Шановні науковці, дорогі друзі!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щиро вітаємо всіх науковців та співвітчизників з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку.

Тематикою цьорічного свята визначено «Фундаментальні науки на користь сталого розвитку», що зумовлено високим значенням фундаментальних наук для людства, досягнення сталого розвитку та покращення якості життя людей у всьому світі.

Ми живемо в країні, яка дала світу винаходи Ігоря Сікорського, гасову лямпу львівських аптекарів Ігнатія Лукасевича та Яна Зеха, конструкторні розробки Сергія Корольова, техніку зварювання живих тканин за дослідженнями Бориса Патона, рентген Івана Пулюя та багато інших важливих наукових відкриттів.

Вітчизняні вчені завдяки своїм фундаментальним дослідженням у різних галузях науки накопичили великий потенціал для розв’язання багатьох нагальних проблем суспільства і природи.

Підтримка і розбудова вітчизняної науки, формування умов для плідної роботи науковців, насамперед молоді, та їх активної участі в посиленні обороноздатності нашої держави, соціально-економічному, політичному та духовно-культурному житті суспільства мають стати одним із пріоритетів державної політики у сфері науки та освіти.

Сьогодні попри великі інфраструктурні та кадрові втрати вітчизняна наука спроможна суттєво посилити обороноздатність нашої держави, її економічний та соціальний розвиток. Наші науковці зараз працюють і на передовій, і в тилу, і за кордоном. Наше першочергове завдання в надскладних умовах війни сформувати передумови для максимального використання їхнього потенціалу, а також забезпечити його збереження.

Вітаємо наших учених, працівників наукової галузі, усіх громадян з сьогоднішнім святом та бажаємо міцного здоров’я, мирного неба, натхнення, успіхів, благополуччя та плідної роботи для нашої перемоги, для розвитку України!

 

З повагою

Голова Комітету                                        Сергій БАБАК