Інформація про прийняття за основу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту» (реєстр. № 7396 від 22.05.2022)

11 липня 2022, 11:00

08 липня 2022 року Парламент України прийняв проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (реєстр. № 7396 від 22.05.2022), поданий народним депутатом України Бабаком С.В. та іншими народними депутатами України, за основу зі скороченням строку підготовки до другого читання.

Зазначений законопроект дозволить пришвидшити цифрову трансформацію освіти.

Цим актом внесено зміни до законів України «Про освіту» та «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Реалізація положень акту дозволить забезпечити здобувачам освіти можливість самостійно реєструватись та здобувати освіту на державних інформаційних ресурсах та вебплатформах дистанційного навчання (крім малолітніх здобувачів освіти); врегулювати питання, пов’язані з функціонуванням Єдиної державної електронної бази з питань освіти; запровадити державну інтегровану інформаційну систему «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту», визначити її держателів, завдання, особливості обробки персональних даних; передбачити особливості обміну даними, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі, з АІКОМ.