Інформація про прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану»

19 червня 2022, 16:00

19 червня 2022 року Верховною Радою України прийнято у другому читанні і в цілому як Закон проект Закону України про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану (реєстр. № 7325 від 28.04.2022р.), поданий народним депутатом України Бабаком С.В. та іншими народними депутатами України.

Цим актом внесено зміни до окремих положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», які через воєнні дії в Україні та спричинені ними наслідки неможливо або складно виконати. Зокрема, передбачено зупинення на період воєнного стану дії положень щодо максимальної кількості учнів у класі (наповнюваності класу) державного, комунального закладу освіти, крім здобуття освіти за очною (денною) або вечірньою формою; тривалості освітнього процесу, дати початку та/або закінчення навчального року.

Визначено, що під час дії воєнного стану в Україні тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України.

Уточнено редакцію положення щодо продовження без проведення конкурсу строку дії трудового договору (контракту), укладеного з керівником відповідного закладу загальної середньої освіти, але не більше ніж на шість місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Реалізація положень акту дозволить забезпечити безперебійне функціонування системи загальної середньої освіти у період воєнного стану.