Вітання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з нагоди Дня науки

Секретаріат Комітету з питань освіти, науки та інновацій
20 травня 2022, 10:15

Шановні науковці!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щиро вітаю Вас із професійним святом – Днем науки.

Освіта і наука завжди були і будуть шановані в українському суспільстві. Адже інтерес до знань, відкриттів, потяг до досліджень, освіченості і духовності закладені в генетичний код українського народу.

В українському Парламенті є глибоке усвідомлення того, що розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій та інновацій – основа економічного зростання держави, посилення її обороноздатності, конкурентоспроможності та авторитету на міжнародній арені, запорука її майбутнього.

Дорогі науковці! Ваші знання і досвід, пошук нових ідей та креативних рішень, підтримка молодих дослідників та наукових талантів є тим підмурівком, завдяки якому живе і розвивається українська наука, виховується майбутнє нації, її сила і честь.

Нам випало жити у скрутний час, коли вирішується доля України як незалежної демократичної європейської держави. Нині російські варвари безжалісно нищать людські життя, руйнують освітню та наукову інфраструктуру: дитячі садки, школи, училища, коледжі, інститути, університети, наукові установи.

Багато українських вчених у час російської агресії поміняли ручку на зброю і стали до лав тих, хто боронить Демократію, Свободу та Людські Цінності. Низько схиляю голову перед їх силою духу та мужністю.

Впевнений, що потенціал вітчизняної науки стане важливим чинником нашої перемоги у боротьбі з російським окупантом, запорукою швидкої післявоєнної відбудови, майбутнього розвитку і процвітання нашої країни, оскільки наука, як і армія, дипломатія та інформація, є тією силою, що наближає нашу перемогу.

Зичу Вам міцного здоров’я, невичерпної творчої енергії, оригінальних ідей, нових звершень на благо України, мирного неба над головою.

Слава Україні!


З глибокою повагою

Голова Комітету                                               Сергій БАБАК