Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти: «Людський капітал нашої країни – це дороговказ за яким ми повинні слідувати»

22 квітня 2019, 14:45

Під час засідання погоджувальної ради, яке відбулося 22 квітня 2019 року, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти, насамперед, подякував усім народним депутатам, які взяли участь у парламентських слуханнях на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу: питання освіти і науки».

Олександр Співаковський зауважив, що кількість осіб, які взяли участь у обговоренні цього надважливого питання сягнула близько 1000 осіб та додав, що профільний Комітет з питань науки та освіти готує відповідні рекомендації, які повинні бути в подальшому затверджені урядом.

Окрім цього, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти зазначив, що результати виборів ще раз вказали на велике невдоволення народу до того, що зараз відбувається у країні. І докази тому, прості цифри заробітних плат освітян, працівників як дошкільної, так середньої освіти. Так, сьогодні середня заробітна плата вчителя становить 4600, тоді як базова заробітна плата працівника національної поліції сягає 9 тисяч, а з урахуванням компенсації за житло ще плюс 4 тисячі. Усім відомо, що національна поліція це – наша безпека, і не можна не поважати представників цієї професії, так само як не можна зменшувати цінності праці освітян, адже тоді виникає наступне питання: Що ж таке дитячі садочки, школи, вищі навчальні заклади?

Олександр Співаковський також зосередив увагу своїх колег на тому, що людський капітал нашої країни – це дороговказ за яким ми повинні слідувати. Вчителі та науковці повинні залишатися тут і творити майбутнє України. Збалансований розвиток людського капіталу – це саме те, що зможе забезпечити стабільний розвиток нашої країни.

Тому, Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти ще раз закликав своїх колег, народних депутатів підтримати рекомендації парламентський слухань.