Вітання з нагоди 100-річчя Національної академії наук України та Бориса Євгеновича Патона

Секретаріат Комітету з питань науки і освіти
27 листопада 2018, 08:00

Сьогодні виповнилося 100 років вищій науковій самоврядній організації України – Національній академії наук України та за дивовижним збігом і 100 років Президенту Академії академіку Борису Євгеновичу Патону.

Щиро вітаємо славетний колектив Національної академії наук України та її мудрого керманича з цією віковою датою.

Бажаємо вам міцного здоров’я та благополуччя, невичерпних джерел для творчості, сил та наснаги у розв’язанні завдань, котрі стоять перед наукою та нашою державою.

На спільному засіданні Комітету з питань науки і освіти та Президії Національної академії наук України, присвяченому цій історичній події, було відзначено, що Національна академія наук України – це витвір України, який став її перлиною, а вчені Академії зробили визначний внесок у розвиток вітчизняної та світової науки і техніки, формування Української держави.

За цей час в Академії сформовано низку наукових центрів, всесвітньо відомих наукових шкіл за широким напрямом досліджень. І сьогодні Національна академія наук України має значні здобутки та високий авторитет у світовій науці.

Саме за це Голова Верховної Ради України Андрій Парубій нагородив трудовий колектив Національної академії наук України Грамотою Верховної Ради України, низку вчених Академії відзнаками Верховної Ради України та висловив свої вітання, які тут наводяться.

 

Комітет Верховної Ради України

з питань науки і освіти