Протягом поточного пленарного тижня освітяни очікують прийняття проекту Закону України "Про освіту" за основу

22 вересня 2016, 17:32

Протягом поточного пленарного тижня освітяни очікують прийняття проекту Закону України «Про освіту» за основу.

Під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський наголосив на важливості та необхідності термінового розгляду проекту Закону України «Про освіту» (р.н.3491-д).

«Прийняття нового базового закону про освіту є як ніколи на часі. Цього потребують усі: освітяни, батьки, учні та студенти», – зазначив О. Співаковський.

Перший заступник Голови Комітету закцентував увагу присутніх на нагальності прийняття базового закону про освіту в контексті розробки двох галузевих базових спеціальних проектів закону - «Про професійно-технічну» та «Про вищу професійно-технічну освіту», які будуть максимально синхронізовані з ідеологією та ключовими положеннями проекту закону «Про освіту».

Окрім того, О. Співаковський звернувся до керівництва Парламенту з проханням розглянути на поточному пленарному засіданні: законопроект р.н. 3312-д щодо працевлаштування випускників медичних закладів та нещодавно зареєстрований законопроект щодо фінансування професійно-технічної освіти за рахунок видатків з обласних бюджетів, який регулює питання щодо видатків обласних бюджетів на професійно-технічну освіту при підготовці кваліфікованих робітників не лише на умовах державного, а й на умовах регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах державної та/або комунальної власності.