ОЛЕКСАНДР СПІВАКОВСЬКИЙ: Розгляд питань діяльності спеціалізованих вчених рад, аспірантури та докторантури має бути в пріоритеті на поточному пленарному тижні

11 жовтня 2016, 12:53

Олександр Співаковський: Розгляд питань діяльності спеціалізованих вчених рад, аспірантури та докторантури має бути в пріоритеті на поточному пленарному тижні.

3 жовтня під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Комітету О. Співаковський звернувся до керівництва Парламенту з проханням включити до порядку денного цього пленарного тижня законопроекти, які регулюють питання діяльності спеціалізованих вчених рад, аспірантури та докторантури. О. Співаковський наголосив на важливості включення до порядку денного проекту Закону за р.н. 4783 щодо вступу до аспірантури та діяльності спеціалізованих вчених рад (Співаковський О.В., Кириленко І.Г., Кремінь Т.Д., Литвин В.М., Поплавський М.М.). За словами, Першого заступника Голови Комітету, розгляд цього законопроекту є важливим на сьогодні, особливо в контексті можливого виходу наказу, який передбачатиме відкриття спеціалізованих рад за старою процедурою. Також Перший заступник Голови Комітету підкреслив необхідність включення до порядку денного проекту закону України за р.н. 2316а (Скрипник О.О., Журжій А.В.) щодо строків захисту дисертацій та права на отримання диплому доктора філософії. За словами, О. Співаковського, цей законопроект надасть можливість запустити механізми та інструменти щодо врегулювання питань роботи аспірантури по-новому в частині відкриття спеціалізованих вчених рад, аспірантури і докторантури.

Олександр Співаковський наголосив на важливості розгляду проекту Закону за р.н. 4718 щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють (Рябчин О.М., Кириленко І.Г., Співаковський О.В., Кремінь Т.Д., та ін.).

Наостанок, Перший заступник Голови Комітету вкотре звернув увагу Голови Верховної Ради Андрія Парубія та присутніх депутатів на необхідності розгляду проекту Закону щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук (р.н.4477).