Учні загальноосвітніх навчальних закладів із Луганської та Донецької областей в рамках проекту "Підтримка постраждалим від конфлікту регіонам східної України в галузі освіти: На шляху до змін" 7-15 червня поточного року здійснюють навчально-пізнавальну поїздку до Литовської Республіки

07 червня 2016, 18:02

Учні загальноосвітніх навчальних закладів із Луганської та Донецької областей

в рамках проекту «Підтримка постраждалим від конфлікту регіонам східної України в галузі освіти: На шляху до змін»

7-15 червня поточного року здійснюватимуть навчально-пізнавальну поїздку до Литовської Республіки

 

 

 

За сприяння Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, з метою поліпшення якості освітнього процесу постраждалих від конфлікту регіонах України, Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Литовським центром дітей та молоді реалізується спільний міжнародний грантовий проект Міністерства закордонних справ Литовської Республіки (№ Р2016-VB-UA-019 «Підтримка постраждалим від конфлікту регіонам східної України в галузі освіти: На шляху до змін», підписаний 02 березня 2016 р., № 10-55).

Проект спрямований на поширення найкращих європейських практик, заснованих на базових європейських цінностях, формування у дітей, молоді та педагогів активної громадянської позиції. Для реалізації суспільно-громадських проектів на місцях передбачено матеріально-технічну допомогу загальноосвітнім навчальним закладам Луганської та Донецької областей України, які беруть участь в проекті.

Програмою проекту передбачено: study visits (семінарські науково-методичні візити) тривалістю 5 днів в Литві для 50-ти педагогів зі шкіл Луганської та Донецької областей, навчально-пізнавальні поїздки 3-ох груп школярів тривалістю 7 днів в Литві для дітей зі шкіл Луганської та Донецької областей.

 

 

 

З 7 по 15 червня 2016 року перша група дітей зі шкіл Луганської області відвідає Литовську Республіку.

Перед виїздом до Литви (7 червня) за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти для школярів була проведена екскурсія у Сесійному будинку Верховної Ради України по вул. М. Грушевського, організована екскурсійно-пізнавальна програма, зокрема, діти відвідали музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», оглянули найвидатніші місця столиці України, здійснили екскурсію по місту Києву.