ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: НА ЧЕТВЕР ЗАПЛАНОВАНО ПИТАННЯ ПОДОЛАННЯ ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА ЩОДО ЗАКОНІВ ПРО ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНУ ОСВІТУ

14 квітня 2016, 09:13

ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: НА ЧЕТВЕР ЗАПЛАНОВАНО ПИТАННЯ ПОДОЛАННЯ ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА ЩОДО ЗАКОНІВ ПРО ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНУ ОСВІТУ

 

На Погоджувальній Раді 11 квітня 2016 року Лілія Гриневич привернула увагу народних депутатів України до двох важливих питань.

 

Голова Комітету з питань науки і  освіти попросила розглянути у четвер 14 квітня, законопроект №4350 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції.  «Нам важливо подолати бар’єри, аби діти з цієї території могли вступати до українських вищих навчальних закладів», – зазначила вона. 

 

Також Лілія Гриневич зауважила, що на четвер заплановано питання щодо подолання вето Президента по двох законах про професійно-технічну освіту. У зв’язку з цим, Голова Комітету висловила прохання розглядати подолання вето в пакеті з проектом Закону № 4365 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність. «Якщо ми не подолаємо вето, потрібно буде зупинити норму закону «Про Державний бюджет» про передання майна професійно-технічних закладів на невластивий рівень управління, який маємо зараз. І тому законопроект № 4365 буде дуже актуальним, якщо не подолаємо вето. Якщо ж вето буде подолано, тоді цей проект можна буде не розглядати» », – сказала Голова Комітету. Лілія Гриневич також наголосила на необхідності включення цього законопроекту до порядку денного саме після питання подолання вето.