Інформація про Міжнародну науково-практичну конференцію "Актуальні проблеми міжнародної післядипломної освіти: стан та перспективи розвитку"

11 квітня 2016, 10:26

07.04.2016р. відбулася щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми міжнародної післядипломної освіти: стан та перспективи розвитку» за сприянням Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

 

У роботі конференції прийняли участь керівники міжнародних служб 37

Вищих навчальних закладів України, представники освітніх установ що здійснюють набір іноземців на навчання до вищих навчальних закладів, керівники міжнародних освітніх громадських організацій, а також представники міністерств і відомств причетних до заявленої тематики. Географія представників країн представлених на конференції : Австрія, Великобританія, Республіка Польща, Азербайджан, Федеративна Республіка Нігерія, Судан, Гвінея, Конго, Бангладеш, Сенегал, Гана.

 

Учасниками конференції обговорені сучасні проблеми нормативно-правового забезпечення міжнародної післядипломної освіти як складової системи міжнародної освіти України у контексті необхідності розробці Концепції Державної програми експорту освітніх послуг України на 2016-2026роки.

 

 

 

 

У вітальному слові проректор з наукової роботи НПУ імені М. П. Драгоманова професор Торбін Г.М. підкреслив що розвиток міжнародної післядипломної освіти неможливий без консолідації зусиль ВНЗ України та університетів європейських країн в умовах децентралізації та євроінтеграційних процесів.

 

Керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Чижевський  Б.Г. у доповіді «Нормативно-правове забезпечення міжнародної післядипломної освіти України», проінформував учасників конференції про заходи Комітету по удосконаленню нормативно-правової бази міжнародної освіти України.

 

Доповідь директора Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації НПУ імені М. П. Драгоманова проф. Ісаєнко В.М. «Освіта сталого розвитку: евроінтеграційний вимір» підкреслила важливість міжнародної післядипломної освіти як інструментарію впливу по просуванню національних інтересів нашої держави в інших країнах світу.

Представниками провідних ВНЗ було наголошено, що недостатня представленість освіти України на світовому ринку освітніх послуг, а також поширення серед іноземних громадян різного роду хибних та упереджених уявлень про неї є наслідком ряду факторів, зокрема, низького рівня інтегрованості у світовий інформаційний простір внаслідок слабкого розвитку системи просування експортного потенціалу нашої держави в сегменті освітніх послуг.

Учасниками конференції  запропоновано створити Громадську організацію « Асоціація експортерів освітніх послуг України», з метою акумулювати зусилля ВНЗ та суб’єктів господарювання у сфері міжнародної освіти України при проведенні інформаційно- іміджевих заходів за кордоном.