Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій підприємницьким компетенціям

11 квітня 2016, 10:20

Лілія Гриневич  взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій підприємницьким компетенціям

 

7  квітня 2016 року Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь в 2-й Міжнародній конференції з навчання в галузі підприємництва в регіоні Східного партнерства Європейського Союзу "Підприємницькі компетенції у Європейському Союзі –  питання навчальних програм та підготовки вчителів", яка відбулася в університеті Квінз, що у Белфасті (Північна Ірландія).

 

Метою конференції було вироблення регіональних та національних підходів для системного впровадження ключових підприємницьких компетенцій в освітню політику та процес навчання з особливим акцентом на рамці підприємницьких компетенцій Європейського Союзу (European Entrepreneurship Competence Framework), а також на ролі вчителя, навчальних програм та створенні сприятливого середовища для формування таких компетенцій


7 квітня конференція проходила під гаслом "Think Fast Fish First!" і мала на меті визначення релевантних інструментів для "екосистемної" підтримки значення підприємницьких компетенцій на національному та регіональному рівнях країн Східного партнерства. Конференцію було організовано за підтримки Європейської Комісії та ETF.

 

Очікується, що конференція стане платформою для просування співпраці на регіональному рівні з метою надання можливостей для експертів, політиків та підприємців консолідувати зусилля для розробки проектів. Так, зокрема, конференція дасть поштовх до створення міжсекторальних партнерств на національному та регіональному рівнях країн Східного партнерства. За словами Лілії Гриневич, конференція забезпечить дуже практичні знання та інструменти, які є необхідними для впровадження цієї ключової компетенції на всіх рівнях освітньої системи, яка зазнає стрімких змін. Також Голова Комітету зазначила, що з часу першої конференції, яка відбулася у 2013 році у Кишиневі, є значні здобутки у країнах Східного партнерства щодо впровадження ключових підприємницьких компетенцій на національному рівні освітньої політики держав та на рівні розробки механізмів інтеграції підприємницьких компетенцій у формальній та неформальній освіті на місцях.