Наші завдання - змінити систему управління і фінансування в науці для того, щоб вона сприяла розвитку наукової сфери в Україні та покращувала її результативність для економічного зростання країни" - Голова Комітету

09 лютого 2015, 18:18

 

Наші завдання – змінити систему управління і фінансування в науці для того, щоб вона сприяла розвитку наукової сфери в Україні та покращувала її результативність для економічного зростання країни» - Голова Комітету

У Комітеті з питань науки і освіти відбулося чергове засідання робочої групи щодо внесення змін до законодавства, яке регулює розвиток наукової сфери в Україні.

На початку засідання Голова Комітету Лілія Гриневич зазначила: «На минулому засіданні ми узгодили певні позиції, які стосуються нових підходів до управління і фінансування в науці. І ми до Вас звернулися з пропозиціями, щоб сьогоднішнє засідання було чітко сфокусоване на обговоренні органів управління і фінансування в науці, забезпеченні ефективності та прозорості їх роботи».

«Наші завдання – змінити систему управління і фінансування в науці для того, щоб вона сприяла розвитку наукової сфери в Україні та покращувала її результативність для економічного зростання країни» - зауважила Голова Комітету.

«Зокрема, сьогодні ми обговорюємо діяльність Національної ради з питань науки та технологій, Національного фонду досліджень, реєстру наукових досліджень, реєстру наукових розробок» - зазначила Лілія Гриневич.

У засіданні робочої групи також брали участь заступник Міністра освіти і науки України Стріха Максим Віталійович, віце-президент Національної Академії Наук України Загородній Анатолій Глібович, депутат Київради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, та інноваційної політики Шульга Наталія Іванівна, представники громадських організацій, які опікуються науковою сферою, наукова молодь та інші зацікавлені особи.