В Україні стартувала Всеукраїнська програма для демократичного громадянства "Демократична школа"

01 березня 2016, 17:29

В Україні стартувала Всеукраїнська програма

для демократичного громадянства «Демократична школа»

                             

1 березня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України пройшла Конференція з нагоди відкриття Програми освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа».

Програма має реалізовуватися Європейським Центром ім. Вергеланда спільно з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія на підтримку системних реформ у сфері загальної середньої освіти України.

Програмна діяльність ґрунтується на принципах Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та прав людини.

Трирічна Всеукраїнська програма для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа» спрямована на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища в школі, а також сприяння організації навчально-виховної роботи на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства.

Програма охопить 120 загальноосвітніх навчальних закладів з усієї території України. Буде організоване навчання для 480 осіб (категорія директорів шкіл, учителів, представників виконавчої влади та місцевого самоврядування тощо).

Від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти в конференції з нагоди відкриття Програми взяв участь Кремінь Т.Д. – Голова підкомітету з питань освіти, який у своєму виступі наголосив на необхідності підтримки демократичного розвитку системи загальної середньої освіти, всебічного сприяння втіленню принципів Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства з прав людини, зміцнення суспільної єдності та взаєморозуміння між різними регіонами України.

Тарас Кремінь висловив щиру подяку урядовим, громадським організаціям, представникам громадянського суспільства Королівства Норвегія за підтримку освітніх та інших реформ в Україні.