ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: ОСВІТА ДЛЯ ЖИТТЯ - ОСНОВНА СУТНІСТЬ РЕФОРМИ

10 грудня 2015, 16:14

ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: ОСВІТА ДЛЯ ЖИТТЯ –

ОСНОВНА СУТНІСТЬ РЕФОРМИ

 

Про це сказала Голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України 8 грудня 2015 року на під час вручення нагород переможцям фіналу ІІ Всеукраїнського турніру юних знавців із фінансової грамотності, яке відбулося в Університеті банківської справи.

Голова Комітету підкреслила, що мета Турніру - виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в рамках проведення дослідно-експериментальної роботи щодо впровадження курсу «Фінансова грамотність» та залучення науковців, студентів та аспірантів вузів до роботи із старшокласниками. «Важливим завданням Турніру є формування в школярів практичних навичок та компетенцій використання фінансових послуг задля підвищення власного фінансового добробуту, тобто забезпечення освіти для життя. Так от саме цей проект і є моделлю навчання для життя», – зазначила у своєму виступі Лілія Гриневич. За її словами, компетенція "фінансова грамотність" є однією з європейських компетенцій. Ця компетенція потрібна кожній молодій людині і забезпечує підтримку особам в їх повсякденному приватному, суспільному житті і на робочому місці.

Турнір юних знавців з курсу «Фінансова грамотність» всеукраїнського рівня проводиться в Україні вдруге. У ньому взяли участь збірні команди учнів 10 класів (по одній команді від області, яка є учасником дослідно-експериментальної роботи по впровадженню курсу «Фінансова грамотність»). Склад команди – 3-5 чоловік. До участі в Турнірі допускаються студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Команда професійного журі була представлена 14 членами: кращими фахівцями, викладачами вищих навчальних закладів України, відомими вчителями. Підтримку в організації та проведенні Турніру надали: Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Ощадбанк, ДВНЗ Університет банківської справи. Організаційну підтримку забезпечив Інститут модернізації змісту освіти МОН України.