ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: ВАЖЛИВО УСУНУТИ ПРОГАЛИНИ ЗАКОНОПРОЕКТУ "ПРО ОСВІТУ" ПІД ЧАС ПОВТОРНОГО ПЕРШОГО ЧИТАННЯ

19 лютого 2016, 13:06

ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: ВАЖЛИВО УСУНУТИ ПРОГАЛИНИ ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ОСВІТУ»

ПІД ЧАС ПОВТОРНОГО ПЕРШОГО ЧИТАННЯ

Закон «Про освіту» стосується мільйонів українців і визначатиме стратегію розвитку української освіти на наступне двадцятиліття, наголосила Голова Комітету у виступі з трибуни Парламенту під час розгляду законопроекту 18 лютого 2016 року.

За словами Лілії Гриневич, Кабінет Міністрів України доопрацював цей законопроект, але не в усіх частинах було заповнено існуючі прогалини. Ціла низка норм законопроекту потребує посилення, так само як і статті, які стосуються реального запуску реформи освіти.

Наприклад, в частині дванадцятирічної освіти необхідно визначити, чим саме вигідно відрізняється дванадцятирічна школа. Як зауважила Лілія Гриневич, для освітян не є самоціллю додати ще один рік для відвідування школи.

«Школа має бути школою нової якості, з новим змістом, який забезпечить формування нових компетентностей, потрібних українським дітям. Законопроект також має дати відповіді щодо питання взаємозв’язку освіти з ринком праці та підвищення статусу педагогічних працівників» - зазначила Голова Комітету.

Саме тому Лілія Гриневич озвучила пропозицію відправити законопроект до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на повторне перше читання. «Законопроект буде ретельно доопрацьовано у Комітеті і винесено на розгляд Верховної Ради України», - підсумувала Голова Комітету. Народні депутати України проголосували за зазначену пропозицію.