В рамках підготовки проекту нової редакції Закону України "Про освіту" проведено засідання круглого столу на тему: "Позашкільна освіта в умовах реформування системи освіти України"

09 червня 2015, 17:57

В рамках підготовки проекту нової редакції Закону України «Про освіту»

проведено засідання круглого столу на тему:

 «Позашкільна освіта в умовах реформування системи освіти України»

 

5 червня 2015 року в рамках підготовки нової редакції Закону України «Про освіту» з ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Національного центру «Мала академія наук України», Національного еколого-натуралістичного центру, Українського державного центру позашкільної освіти, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді проведено круглий стіл «Позашкільна освіта в умовах реформування системи освіти України».

 

Організаторами заходу було сформульовано його основну мету - обговорення питань позашкільної освіти в умовах реформування системи освіти України, ключовими з яких стали:

- позашкільна освіта і нова редакція Закону України «Про освіту»;

- позашкільна освіта та її місце в структурі освіти;

- позашкільна освіта і нова модель виховання юних українців;

- позашкільна освіта і розвиток обдарованості дітей;

- позашкільна освіта і громадські організації.

 

У засідання круглого столу взяли участь народні депутати України, представники Міністерства освіти і науки України, вчені, члени робочої групи з підготовки Концепції проекту Закону України «Про освіту», працівники органів управління освітою, позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість м. Києва та Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Кіровоградської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької та інших областей України.

За результатами засідання круглого столу були напрацьовані конкретні пропозиції до проекту Закону України «Про освіту» в частині законодавчого забезпечення системи позашкільної освіти, зокрема її збереження в структурі освіти та недопущення її відокремлення від інших складових системи освіти України – дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти.

Засідання круглого столу пройшло під головуванням Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л.М.

Інформація Міністерства освіти і науки України «Про стан позашкільної освіти» розміщено ТУТ.