Виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти на тему "Про побудову кластерної моделі взаємодії університетів та ІТ-компаній"

23 лютого 2015, 09:37

 

Виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти на тему
“Про побудову кластерної моделі взаємодії університетів та ІТ-компаній”

 

18 лютого 2015 року відбудеться виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на базі однієї з ІТ-компаній України.

З огляду на важливість питання підготовки фахівців та розвитку ІТ-галузі в Україні, засідання Комітету буде присвячене обговоренню побудови кластерної моделі взаємодії університетів та ІТ-компаній, яка передбачає закріплену на законодавчому рівні, співпрацю вузів та ринку праці. Кластером у даному випадку має стати група компаній та навчальних закладів, які географічно наближені й інтеграційно взаємодіють між собою, функціонують в певній галузевій сфері і взаємодоповнюють один одного. Головними рисами кластеру є інноваційна орієнтованість, атмосфера соціальної співпраці та довіри. На жаль, сьогодні така співпраця частіше одиничний вдалий досвід, який тримається на особистих стосунках професури з випускниками-роботодавцями, студентів з фірмами на яких вони вже працюють. 

До участі запрошені народні депутати України, представники провідних вищих навчальних закладів, Національної академії наук України та Національної академії педагогічних наук України.

Виїзне засідання відбудеться 18 лютого 2015 року, за адресою: Бехтеревський провулок, 14Е, 3-й поверх.

Початок о 15.00.

Щодо питань акредитації звертатись: Романова Анастасія – помічник першого заступника Голови Комітету з питань науки та освіти
Співаковського О.В., тел. +380 (95) 277 00 02

е-мейлromanova@sp-vr.com.