Народні депутати передали гуманітарну допомогу Луганщині

23 березня 2015, 16:12

Народні депутати передали гуманітарну допомогу Луганщині

Про це повідомив голова підкомітету з питань освіти Тарас Кремінь, який разом із Народним депутатом України Ігорем Бриченком збирали і супроводжували вантаж до Сєверодонецька Луганської області. Він відзначив, що зібрані Миколаївщиною 60 тон гуманітарної допомоги, а це – продукти харчування і засоби гігієни, дитячі іграшки і теплий одяг, книжки із автографами миколаївських письменників, – уже третя хвиля допомоги мешканцям сходу України, ініційована головою Миколаївської ОДА Вадимом Меріковим.

«Гуманітарний вантаж від жителів Миколаївської області – це наша щиросердна гуманітарна підтримка Луганщині. Я маю надію, що ця допомога допоможе людям віднайти віру і справедливість у нашій державі. У наших областей чимало спільного, зокрема, культурні, наукові, а тепер і соціально-гуманітарні зв’язки. Скажімо, письменник Володимир Даль, іменем якого названо переведений до Сєверодонецька Східноукраїнський університет, народився у Миколаєві, а Миколаївська філія Луганського університету внутрішніх справ – один із популярних ВНЗ області» – відзначив народний депутат Тарас Кремінь.

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Ольга Лішик подякувала миколаївцям за підтримку і висловила сподівання на подальшу співпрацю. Вона відзначила, що одна із вантажівок з гуманітарною допомогою відряджена до Старобільська, де проживає чимало внутрішньо переміщених осіб, а решта допомоги буде розподілена соціальними службами, в тому числі, серед навчальних закладів Луганщини.