Ми маємо узгодити з суспільством основні напрямки реформи у сфери освіти - Голова Комітету з питань науки і освіти

20 лютого 2015, 12:06

 

 

Ми маємо узгодили з суспільством основні напрямки реформи у сфери освіти –

Голова Комітету з питань науки і освіти

 

19 лютого в Українському кризовому медіа центрі відбувся брифінг на тему: «Як реформувати освіту?».

Голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич в своєму виступі наголосила на необхідності обов’язкового обговорення з громадськістю напрямків освітньої реформи.

«Ми маємо узгодити з суспільством основні напрямки реформи у сфери освіти. Адже сьогодні до сфери освіти залучено майже десять мільйонів осіб. Це ті, хто навчається або працюють в сфері освіти на різних її щаблях. Без суспільної підтримки втілення такої масштабної реформи неможливе» - зазначила Голова Комітету.

«Якщо всі ці люди будуть переконані в необхідності реформ, зрозуміло, що потім така реформа не буде саботуватися, або не підтримуватися її виконавцем. Тому, ми зараз ведемо широкий діалог з громадськістю і з освітянською спільнотою з приводу основних, кардинальних напрямків реформи» - зауважила Лілія Гриневич.

«Освіта повинна сьогодні забезпечити нам конкурентоспроможного, відповідального, освідченого, розвинутого громадянина, який має можливість і здатність навчатися впродовж життя. Тільки це забезпечить конкурентоздатність в європейському просторі» - підкреслила Голова Комітету.

У брифінгу також брали участь Інна Совсун, перший заступник  Міністра освіти і науки України та Георгій Касьянов, директор благодійного фонду «Інститут розвитку освіти», голова стратегічної дорадчої групи «Освіта» МОН України.