Лілія Гриневич: "Створенням Інституту професійних кваліфікацій ми починаємо заповнювати інституційну прогалину щодо зв'язку між освітою та ринком праці"

12 вересня 2014, 19:47

Лілія Гриневич: «Створенням Інституту професійних кваліфікацій ми починаємо заповнювати інституційну прогалину щодо зв’язку між освітою та ринком праці»

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у Презентації Інституту професійних кваліфікацій, яка відбулася 11 вересня 2014 року у Федерації роботодавців України.

Інститут професійних кваліфікацій створюється як неприбуткова  організація з метою підтримки інформаційно-аналітичної платформи для організації професійного діалогу щодо розвитку системи професійних кваліфікацій в Україні, ідентифікації та залучення широкого кола зацікавлених осіб до професійного діалогу.

У своїй промові Голова Комітету підкреслила, що сьогодні в країні відсутня державна інституція, яка б забезпечувала зв’язок між системою освіти та ринком праці. «Але в усіх країнах, де ми маємо успішний досвід взаємодії ринку праці і освіти, такі інституції є. І зараз створенням цього Інституту професійних кваліфікацій ми цю інституційну прогалину починаємо заповнювати. Це надзвичайно перспективно і може мати надалі переведення в площину певних державних рішень» - зауважила Лілія Гриневич.

«Перед Інститутом стоїть першочергове завдання допомогти у напрацюванні професійних стандартів, які відповідно до Закону «Про вищу освіту», за умови наявності, мають бути враховані у стандартах вищої освіти»- підкреслила Голова Комітету. 

У презентації Інститут професійних кваліфікацій також взяли участь: Олексій Мірошниченко – президент Інституту, заступник Голови Федерації роботодавців України, Сергій Притоманов – член Правління Інституту, генеральний директор Федерації металургів України, Родіон Колишко – директор Інституту, директор департаменту розвитку трудового потенціалу Федерації роботодавців України, а також представники бізнесу.