Лілія Гриневич: "Єдиний стипендійний фонд країни дозволить нам винести з університетів зловживання, які, подекуди, на рівні навчальних закладів, відбуваються зі стипендіями"

25 вересня 2014, 15:38

Лілія Гриневич: «Єдиний стипендійний фонд країни дозволить нам винести з університетів зловживання, які, подекуди, на рівні навчальних закладів, відбуваються зі стипендіями»

 

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у нараді щодо впровадження Закону «Про вищу освіту», організованої Міністерством освіти і науки України, яка відбулася 6 вересня в Національному університеті ім. Т. Г. Шевченка.

Нарада проходила за участі Прем`єр - міністра України Арсенія Яценюка та керівників провідних вищих навчальних закладів України.

Виступаючи перед представниками ЗМІ Лілія Гриневич зауважила: «Е позиції, які не були внесені в Закон України  «Про вищу освіту», але ми розуміємо, що їх необхідно реалізувати. Однією з таких ідей, яка доречи, прозвучала сьогодні під час наради від Прем’єр-міністра України Арсенія Петровича Яценюка, це ідея єдиного стипендійного фонду країни. Куди могли б звертатись студенти, і за відповідними критеріями і нормами, отримувати стипендії».

«Комусь потрібна соціальна підтримка, хтось має заохочуватись за свої академічні успіхи. І це повинно бути зосереджено в єдиному стипендійному фонді країни, який буде мати Наглядову раду. Таким чином ми винесемо з університетів зловживання, які, подекуди, на рівні навчальних закладів відбуваються зі стипендіями», зазначила Голова Комітету.

Народний депутат також наголосила: «Ми розуміємо, що перед нами дуже багато роботи і зараз наступним великим завданням і викликом буде внормування Закону «Про освіту». Тому, що дошкільна та середня освіта є основною базою, на якій ми можемо проектувати успіхи у вищій освіті».