Нарада з питання інтегрування освітнього рівня "молодший спеціаліст" в систему професійної освіти у зв'язку з прийняттям нової редакції Закону України "Про вищу освіту".

15 липня 2014, 15:18

Нарада з питання інтегрування освітнього рівня “молодший спеціаліст”

в систему професійної освіти у зв’язку з прийняттям нової редакції Закону України “Про вищу освіту”.

 

15 липня в Комітеті з питань науки і освіти відбулася нарада з питання інтегрування освітнього рівня “молодший спеціаліст” в систему професійної освіти у зв’язку з прийняттям нової редакції Закону України “Про вищу освіту”.

У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Національної академії педагогічних наук України, Федерації роботодавців України, Всеукраїнської Асоціації працівників професійно-технічної освіти, Всеукраїнської Асоціації працівників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, експерти.

На початку засідання Голова Комітету Лілія Гриневич зазначила:- « Ми маємо дуже мало часу для того, щоб підготуватись та ефективно здійснювати впровадження Закону України “Про вищу освіту”, який, сподіваємося, буде  скоро підписаний. Нам необхідно узгодити та врегулювати проблемні аспекти, пов’язані темою «молодшого спеціаліста» в контексті впровадження Закону. Саме ця тема викликала певний спротив серед закладів І та ІІ  рівнів акредитації».

«Мета нашого зібрання - зрозуміти, яким чином, найбільш продуктивно інтегрувати «молодшого спеціаліста» в систему професійної освіти, підсиливши та розвиваючи її таким чином. Нам необхідно  врахувати це у базовому Законі «Про освіту», над яким вже працює Комітет» - підкреслила Лілія Гриневич.

Також, Голова Комітету наголосила, що надзвичайно важливим є усвідомлення, яким чином у нас буде формуватись мережа закладів професійної освіти і мережа закладів вищої освіти. Це ті позиції, по яких хотілося б сьогодні домовитись та прийняти документ, який обов’язково буде врахований робочою групою, яка працює над законопроектом «Про освіту».