На Всеукраїнському семінарі-практикумі директорів обласних центрів науково-технічної творчості учнівської молоді обговорено питання позашкільної освіти

18 листопада 2014, 11:35

На Всеукраїнському семінарі-практикумі директорів обласних центрів науково-технічної творчості учнівської молоді обговорено питання позашкільної освіти

 

12-13 листопада 2014 року на базі Українського державного центру позашкільної освіти проведено Всеукраїнський семінар-практикум директорів обласних центрів науково-технічної творчості учнівської молоді «Інноваційні аспекти управлінської діяльності у позашкільному навчальному закладі».

У роботі семінару брали участь директори обласних центрів науково-технічної творчості, представники Міністерства освіти і науки України, науковці, педагоги-практики.

Підчас пленарного засідання з доповідями виступили Красняков Є.В. – головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, кандидат наук з державного управління, Середницька А.Д. – начальник відділу позашкільної, виховної роботи та захисту права дитини департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, Биковська О.В. – ректор Інституту екології економіки і права, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, член Громадської ради Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Шкура Г.А. – директор Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Красняков Є.В. привітав учасників заходу, зокрема відзначивши, що ми розуміємо, що питання позашкільної освіти – це питання нашого підростаючого покоління, а значить і майбутнього нашої держави, майбутнього кожного з нас.

Сьогодні, тут зібрались керівники науково-технічного напряму позашкільної освіти зі всієї України. І від Вас, Ваших рішень залежить майбутнє позашкільної освіти, зокрема, її науково-технічного напряму, який має надзвичайно важливе значення для держави. Адже саме з цього напряму можуть вийти найкращі технологи, провідні науковці, технічно грамотні і виховані громадяни.

Для досягнення цієї  мети треба виконати багато умов і завдань. Але ми усвідомлюємо і сподіваємось, що спільно, в співпраці позашкільних навчальних закладів з представниками законодавчої і виконавчої влади, науковцями, практиками ми вирішімо ці завдання».

 Красняков Є.В. проінформував учасників семінару про роботу Комітету з питань науки і освіти щодо організаційної та законотворчої діяльності профільного Комітету протягом сьомого скликання Верховної ради України.

Під час обговорення тематики семінару керівники обласних центрів висвітили низку проблем у сфері позашкільної освіти, запропонували можливі шляхи їх вирішення.

Зокрема, учасники заходу висловили пропозиції щодо необхідності включення до проекту «Концепції розвитку освіти України на період 2015-2025 років», яка обговорюється громадськістю норм та положень стосовно розвитку позашкільної освіти України.

Презентації доповідей.  

начальника відділу позашкільної, виховної роботи та захисту права дитини департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Середницької А.Д. розміщено ТУТ

 

ректора Інституту екології економіки і права, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Биковської О.В. ТУТ