"Ефективна імплементація Закону "Про вищу освіту" потребує консолідованих зусиль Міністерства освіти і науки і всіх академічних спільнот,а також асоціацій роботодавців та зацікавлених громадських організацій" - Лілія Гриневич

19 вересня 2014, 15:45

 

«Ефективна імплементація Закону «Про вищу освіту» потребує консолідованих зусиль Міністерства освіти і науки і всіх академічних спільнот,а також асоціацій роботодавців та зацікавлених громадських організацій» - Лілія Гриневич

 

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у нараді щодо особливостей імплементації Закону України «Про вищу освіту», організованої Асоціацією навчальних закладів України приватної форми власності. Нарада відбулася 18 вересня 2014 року у приміщенні Європейського університету.

          У своїй вступній промові перед учасниками заходу Голова Комітету зазначила: « Саме після Революції гідності, ми змогли ухвалити новий Закон «Про вищу освіту», який пропонує справжню системну реформу у сфері вищої освіти.

Війна-це велика прірва, що відтягує гроші, людей, увагу. Але зараз, суспільство розуміє, що мусить змінюватись, не зважаючи на різні консервативні групи інтересів, які є в кожній сфері».

«Ефективне впровадження Закону «Про вищу освіту»  є викликом для українського суспільства. Тому, потребує консолідованих зусиль Міністерства освіти і науки і всіх академічних спільнот, а також  асоціацій роботодавців та зацікавлених громадських організацій» - наголосила Лілія Гриневич.

«Приватні навчальні заклади в українській освітній системі живуть  у значно жорсткіших конкурентних умовах, аніж вищі навчальні заклади державної форми власності, оскільки, не мають гарантованої державної підтримки. І для нас, розробників, однією з базових цінностей, закладених в Законі «Про вищу освіту» став конституційний принцип рівності форм власності. Це знайшло відображення у можливості приватних навчальних закладів претендувати на державне замовлення» - зауважила Голова Комітету.

Подальша розмова відбувалася у форматі запитань та відповідей щодо особливостей імплементації Закону «Про вищу освіту» для вищих навчальних закладів приватної форми власності. На нараді також обговорювались Умови прийому до вищих навчальних закладів у 2015-2016 навчальному році.

У заході брали участь члени Координаційної Ради Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректори, директори та відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів приватної форми власності.