Голова Комітету Верховної Ради України Гриневич Л.М. привітала учасників, гостей, організаторів V Міжнародного теоретико-методологічного семінару "Архетипіка і державне управління: раціоналізація та нормативні практики", який відбувся 13 червня 2014 року в стінах Національної академії державного управління при Президентові України

16 червня 2014, 11:03

Голова Комітету Верховної Ради України Гриневич Л.М. привітала учасників, гостей, організаторів V Міжнародного теоретико-методологічного семінару «Архетипіка і державне управління: раціоналізація та нормативні практики», який відбувся 13 червня 2014 року в стінах Національної академії державного управління при Президентові України

 

Шановні колеги!

          Маю честь вже вдруге привітати вас від імені Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та від себе особисто із значною подією в науковому житті Національної академії державного управління при Президентові України.

Приємно відзначити, що Українська школа архетипіки сьогодні вже збирається на п’ятий, ювілейний, теоретико-метологічний семінар, назва якого говорить сама за себе «Архетипіка і державне управління: раціоналізація й нормативні практики».

За рік, що минув між нашими зустрічами, відбулося багато знакових та важливих подій для державного управління в Україні. Вони вплинули на державні інститути, державних діячів, службовців, загалом на все суспільство, змінивши свідомість, відношення до влади, до практики взаємодії із державними інститутами. 

Сьогодні, як ніколи гостро, стоять питання реформування та інноваційного структурування державного управління в Україні, практики надання державних послуг, забезпечення довіри суспільства до влади. 

Впевнена, що  нові підходи мають ґрунтуватися на архетипових особливостях менталітету української нації, що формується на наших очах.

Треба віддати належне тим зусиллям, які роблять науковці Української школи архетипіки, разом зі своїми колегами з різних країн щодо актуалізації, осучаснення та раціоналізації державного управління в Україні.

Хочу подякувати вам за ті рекомендації, що були підготовлені за результатами минулорічної наукової  дискусії для органів державної влади. Нажаль, вони не були почуті та враховані представниками минулої влади.

Маю надію і впевненість, що наукові наробки та пропозиції, що будуть підготовлені в цьому році знайдуть свого благодатного послідовника, стануть максимально корисними для практичного втілення й реалізовані заради процвітання нашої держави.

Бажаю вам плідних наукових дискусій, творчого натхнення та задоволення від реалізації ваших задумів та ідей!

 

З повагою,

Голова Комітету                                                                                                                                                 Гриневич Л.М.

 

За дорученням Голови Комітету вітання оголосив головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Красняков Є.В.