Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній конференції "Як може ЄС сприяти розвитку й добробуту в країнах "Східного партнерства".

07 серпня 2014, 17:49

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній конференції «Як може ЄС сприяти розвитку й добробуту в країнах «Східного партнерства».

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у міжнародній конференції «Як може ЄС сприяти розвитку й добробуту в країнах «Східного партнерства»,   яка відбувалася у Києві 4-5 червня 2014 року.

Економісти і політики обговорювали співпрацю Європи з пострадянськими країнами задля вирішення спільних проблемних питань щодо зони вільної торгівлі. Серед виступаючих та учасників – науковці, політики, представники ЄС і Східного партнерства країн, незалежні науково-дослідні організації, приватні бізнес-компанії, інституції громадянського суспільства, ЗМІ.

Захід організовано Стокгольмським інститутом перехідної економіки (SITE) й Київською  школою економіки (KSE) за підтримки урядів Швеції та України.

Виступаючи в рамках секції «Роль вищої освіти і наукових досліджень у перехідний період» Голова Комітету зазначила: - «Перед нами стоїть завдання розробки нового законодавства, яке створить простір для суттєвого підвищення якості освіти, динамічного розвитку науки та запровадження інновацій у вітчизняній економіці. Новий Закон «Про вищу освіту» - перший крок на цьому шляху».