"Одним з безперечних пріоритетів, поряд з фаховим рівнем державних управлінців, на перший план виходить ідея служіння суспільству" - Лілія Гриневич

07 листопада 2014, 12:48

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у відкритті щорічної науково-практичної конференції: «Підготовка фахівців у галузі знань «Державне управління»: вимоги до змісту та відповідність сучасним викликам», яке відбулося 6 листопада 2014 року в  Національній академії державного управління при Президентові України.

Організаторами та партнерами наукового зібрання спільно із Національною академією державного управління при Президентові України виступили Національна академія педагогічних наук України, Національне агентство України з питань державної служби, Проект міжнародної технічної допомоги «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей та міст України» (Проект РЕОП), Проект «Реформа управління на сході України» Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ).

У своєму виступі Голова Комітету зазначила: «Події, які наразі відбуваються в Україні, продемонстрували кризу державного управління, тотальну недовіру громадян до державних службовців. Тому  для України реформа державного управління залишається однією із ключових реформ».

«Нам зараз треба чітко зрозуміти, що одним з безперечних пріоритетів, поряд з фаховим рівнем державних управлінців, на перший план виходить ідея служіння суспільству. Цю ідею справжнього служіння ми маємо втілювати через навчальні програми, через систему відбору державних службовців, через систему мотивації» - зазначила Голова Комітету.

Лілія Гриневич також доповіла учасникам конференції про стан і перспективи реформування освіти.

У роботі конференції також взяли участь президент Національної академії державного управління при Президентові України  Юрій Ковбасюк, Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, провідні вітчизняні та зарубіжні науковці, експерти в галузі державного управління, керівники вищих навчальних закладів України, в яких здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями галузі знань «Державне управління», представники громадських організацій.